Ești aici Acasă Baruri Ohi ohi
TOP 100 OF ROMANIA: 2021
8.5Nota finală
9.2Indicele de satisfacție
4.6 - googleMaps
6.8Indice de popularitate
288 evaluări - googleMaps
Ohi Ohi
0751 266 576
Plaja Navodari II, subsector 2
900001 Mamaia-Sat
Duminică
09–00
Luni
09–00
Marţi
09–00
Miercuri
09–00
Joi
09–00
Vineri
09–00
Sâmbătă
09–00

Interviu cu laureatul

Data interviului: 02.15.2022

Ohi Ohi

Aniela: - TOP 100 of ROMANIA este o clasificare care ia în considerare în principal recenziile clienților și popularitatea companiilor participante. Vă rog să- mi spuneți care este secretul dvs pentru a vă câștiga o reputație atât de bună ca aceasta pe care dvs ați obținut- o în domeniul dvs de activitate?

Dl.Lazar:  - Cred că printr- o abordare directă a clienților și stabilirea unei legături speciale cu ei, astfel putem afla care le sunt dorințele și putem să venim în întâmpinarea lor. Succesul stă în relația deschisă pe care o avem cu clienții noștri, maniera în care socializăm cu ei. O mâncare și o băutură o găsești în orice restaurant, maniera în care este tratat clientul face diferența iar cei 18 ani de experiență în domeniu își spun cuvântul.

Aniela:  - TOP 100 este un proiect internațional - listele noastre de top fiind create într- un mod foarte detaliat - așa că a fi prezent în acest top nu este un lucru deloc ușor. După  cum am înțeles, menținerea unui astfel de nivel ridicat de servicii necesită mult efort în munca dvs zilnică. După cum văd, rezultatele obținute de dvs sunt uimitoare, având un număr foarte mare de recenzii pozitive în mediul online și obținând un scor extraordinar în industria din care faceți parte. Cum reușiți să vă mulțumiți clienții, știind că este foarte greu să- i mulțumești pe toți, iar dacă reușiți, cum faceți asta?

Dl.Lazar:   - Din păcate din ce în ce mai greu în ultima vreme, avem probleme cu resursa umană, noi alocand foarte mult personal restaurantului nostru iar piața muncii actuală este foarte dificilă și cu greu găsim personal calificat astfel încât să ne putem menține calitatea serviciilor. Încercăm pe cât posibil ca un ospătar să servească la cât mai puține mese pentru a servi promt clienții. Spre exemplu vara trecută am avut un total de 27 de ospătari la 100 de mese, ceea ce oferea timp ospătarului să socializeze cu clienții și aici se face diferența.

Aniela:  - TOP 100 se bazează pe satisfacția clienților și popularitatea companiei. Întrebarea mea este, cum vă mențineți motivat și concentrat tot timpul?

Dl.Lazar:  - Încerc să evit monotonia, în fiecare zi mă ocup de altceva, găsesc o provocare în toate activitățile și asta mă motivează.

Aniela:  - Vă rog să- mi spuneți dacă sunteți mulțumiți de prezența în 2021 TOP 100 of ROMANIA. Ce ați vrea să le transmiteți clienților dvs? În cele din urmă sunteți alegerea lor.

Dl.Lazar:  - Avem o vorba, " dacă v- a plăcut la noi atunci reveniți, dacă nu v- a plăcut recomandați- ne prietenilor ". Este desigur o glumă, țin să le mulțumesc tuturor celor care ne- au călcat pragul și îi așteptăm din nou cu mult drag.

Aniela:  - Vă mulțumesc foarte mult pentru timpul acordat și răspunsurile date, mă bucură faptul că sunteți satisfăcut de prezența în TOP 100 companii de succes din România.

Sunteți proprietarul acestei firme?

Află ce ți-am pregătit.
Clic aici
"Felicitări câștigătorului!"
Compania prezentată este câștigătoarea competiției TOP 100 of Romania din categoria Baruri . Aparține primelor 100 de companii din industrie de la noi din țară.
Vezi și alte firme din această industrie
Componentele evaluării

Indicele de satisfacție

Indicele de opinie este calculat ca o medie ponderată a evaluărilor din toate portalurile de pe internet. De exemplu, dacă o firmă are un scor de 4/5 pe portalul A pe baza a 10 evaluări. Pe de altă parte, pe portalul B, a fost acordată o evaluare de 5 din 5 pe baza a 90 de evaluări. Acesta este indicatorul de opinie pe care îl calculăm:
(4 / 5.10.5 / 5.90) ​​/ 100 = 9.8 / 10

Indice de popularitate

Indicele de popularitate este numărul de recenzii pentru o anumită companie în raport cu numărul maxim de recenzii deținute de firma cu cele mai multe recenzii din acea industrie. Astfel, compania cu cele mai multe opinii obține 10 puncte pentru factorul de popularitate. Compania cu jumătate din această sumă primește 5 puncte.
Compania dvs. este în listă?
Primiți materialele dvs. de marketing
Contactează-ne
Beautiful Company S.R.L.
Bulevardul Splaiul Independenței, Nr. 291-293, sector 6
București
România

contact@top100ofromania.eu

Conectați-vă

pentru a accesa subpagina laureatului