Ești aici Acasă Vulcanizări Euromaster
TOP 100 OF ROMANIA: 2023, 2022
8.9Nota finală
9.6Indicele de satisfacție
4.8 - googleMaps
5 - facebook
7.3Indice de popularitate
318 evaluări - googleMaps
1 evaluări - facebook
Euromaster
0248 218 500
BUCURESTI-PTESTI, DN 65 B, KM105
110013 Pitești
Luni
08:00-18:00
Marţi
08:00-18:00
Miercuri
08:00-18:00
Joi
08:00-18:00
Vineri
08:00-18:00
Sâmbătă
09:00-13:30

Interviu cu laureatul

Data interviului: 11.15.2022

EUROMASTER

Irina: - TOP 100 of România este o clasificare care ia în considerare în principal recenziile clienților și popularitatea companiilor participante. Încep prin a vă întreba când și cum v-ați decis să activați în acest domeniu?
Dl. Aristotel Adrian: - Euromaster este parte a grupului Euromaster care activează la nivel european și care la rândul lui este parte a grupului Michelin. Așa că Euromaster este sub filiala grupului Michelin cu obiect de activitate destinat mobilității întreținerii și reparațiilor de vehicule. Am ales această industrie datorită faptului că este legată de mașini, de vehicule și cum toată viață mea am lucrat în domeniul auto inclusiv la Renault, Mercedes, să ajung în grupul Michelin nu este chiar așa de întrebător.

Irina: - TOP 100 este un proiect internațional – listele noastre de top fiind create într-un mod foarte detaliat – așa că a fi prezent în acest top nu este un lucru deloc ușor.  Vă rog să-mi spuneți care este secretul dvs pentru a vă câștiga o reputație atât de bună ca aceasta pe care dvs ați obținut-o în domeniul dvs de activitate?
Dl. Aristotel Adrian: - Euromaster la nivel de România este o rețea care are aproape 70 de centre dintre care 14 aparțin direct grupului Euromaster, iar restul sunt diferența de centre făcută de Centrul în franciză Euromaster. Faptul că niște clienți au decis să pună numele Euromaster înseamnă că au avut încredere în noi, în profesionalism, dar și în know-how-ul pe care putem să-l livrăm pentru că este o luptă permanentă să fii capabil să oferi ceea ce un client își dorește și să încerci să oferi servicii de top. Clienții sunt cei mai importanți și faptul că un client îți rămâne și are încredere în tine este deja un mare lucru.

Irina: - TOP 100 se bazează pe satisfacția clienților și popularitatea companiei. Întrebarea mea este, cum vă mențineți motivați și concentrați tot timpul?
Dl. Aristotel Adrian: - Păi cum să vă spun: prioritatea numărul 1 în compania Euromaster este siguranța: siguranța angajaților, siguranța clienților, siguranța tuturor pentru că orice accident care ar putea să se întâmple produce o nenorocire indiferent că este vorba de un coleg de-al nostru sau de un angajat de-al nostru. Ca să ajungi la un nivel de respectare a normelor de siguranță înseamnă că nivelul de profesionalism este foarte înalt și de asemenea facem eforturi în fiecare zi ca să menținem cât se poate de sus acest standard și avem training-uri, utilaje și tot ce trebuie ca să facem acest lucru.
Ne menținem motivați și concentrați constant în ritmul acesta pentru că întreaga echipă este concentrată pe așa ceva și pentru că după cum v-am zis mai devreme un client pe care îl pierzi aduce cu el pierderea a încă cel puțin zece clienți sau cel puțin acestea sunt statisticile. Așadar nu ne permitem să pierdem niciun client și nu ne permitem să facem rabat de la calitatea activității și de la calitatea serviciilor pe care le oferim, chiar dacă este foarte greu, dar aceasta este realitatea. Încercăm să fim acolo unde putem să fim. Suntem o companie de referință în industria auto și în privința serviciilor de vânzări și de servicii anvelope, plus că suntem parte din grupul Michelin.

Irina: - TOP 100 al României este un clasament anual. Puteți să-mi spuneți ce așteptări aveți dumneavoastră de la viitor?
Dl. Aristotel Adrian: - În momentul de față noi suntem într-o continuă expansiune, nu numai în România, dar și în Bulgaria, Moldova. Vorbim de Euromaster care răspunde în partea României, așa Euromaster la nivel european este prezent în 19 țări, cu aproape 2500 de puncte de lucru în toată Europa. Regional, ne concentrăm în primul rând să ne menținem standardul pe care l-am impus și în al doilea rând dorim să ne dezvoltăm și cu nivelul punctelor de lucru. În acest moment noi avem două puncte de lucru în franciză în Bulgaria, trei puncte de lucru în franciză în Moldova și așa cum am spus în România avem peste 70 de puncte de lucru și continuăm să ne dezvoltăm.

Irina: - Vă rog să-mi spuneți dacă sunteți mulțumit de prezența în 2022 TOP 100 of ROMÂNIA. Ce ați vrea să le transmiteți clienților dvs? În cele din urmă sunteți alegerea lor.
Dl. Aristotel Adrian: - Firește că orice recunoaștere ne bucură, deși așa cum am spus nu aceasta a fost prioritatea noastră. Prioritatea noastră a fost să ne dezvoltăm, să putem să oferim servicii de super calitate și să avem colegii sănătoși. Faptul că aceste lucruri și toate eforturile noastre au fost recunoscute prin introducerea în acest top ne bucură.
Le transmitem clienților să se bazeze pe noi pentru că vom fi tot timpul acolo când au nevoie.

Irina: - Vă mulțumesc foarte mult pentru timpul acordat și răspunsurile date, mă bucură faptul că sunteți satisfăcut de prezența în TOP 100 companii de succes din România.

Sunteți proprietarul acestei firme?

Află ce ți-am pregătit.
Clic aici
"Felicitări câștigătorului!"
Compania prezentată este câștigătoarea competiției TOP 100 of Romania din categoria Vulcanizări . Aparține primelor 100 de companii din industrie de la noi din țară.
Vezi și alte firme din această industrie
Componentele evaluării

Indicele de satisfacție

Indicele de opinie este calculat ca o medie ponderată a evaluărilor din toate portalurile de pe internet. De exemplu, dacă o firmă are un scor de 4/5 pe portalul A pe baza a 10 evaluări. Pe de altă parte, pe portalul B, a fost acordată o evaluare de 5 din 5 pe baza a 90 de evaluări. Acesta este indicatorul de opinie pe care îl calculăm:
(4 / 5.10.5 / 5.90) ​​/ 100 = 9.8 / 10

Indice de popularitate

Indicele de popularitate este numărul de recenzii pentru o anumită companie în raport cu numărul maxim de recenzii deținute de firma cu cele mai multe recenzii din acea industrie. Astfel, compania cu cele mai multe opinii obține 10 puncte pentru factorul de popularitate. Compania cu jumătate din această sumă primește 5 puncte.
Compania dvs. este în listă?
Primiți materialele dvs. de marketing
Contactează-ne
Beautiful Company S.R.L.
Bulevardul Splaiul Independenței, Nr. 291-293, sector 6
București
România

contact@top100ofromania.eu

Conectați-vă

pentru a accesa subpagina laureatului