Ești aici Acasă Restaurante Maria bidian - punct gastronomic local
TOP 100 OF ROMANIA: 2022
8.5Nota finală
10Indicele de satisfacție
5 - googleMaps
5.1Indice de popularitate
63 evaluări - googleMaps
Maria Bidian - Punct Gastronomic Local
0753 422 321
Principală Nr. 24
427005 Bistrița Bârgăului
Duminică
12–21
Luni
12–21
Miercuri
12–21
Joi
12–21
Vineri
12–21
Sâmbătă
12–21

Interviu cu laureatul

Data interviului: 11.24.2022

Maria Bidian - Punct Gastronomic Local

 

Andreea: - TOP 100 of ROMANIA este o clasificare care ia în considerare în principal recenziile clienților și popularitatea companiilor participante. Încep prin a vă întreba când și cum v-ați decis să activați în acest domeniu?

Dna. Bidian: - De 20 de ani profesez această meserie datorită faptului că mi-a plăcut foarte mult și de aceea am decis să deschid acest punct gastronomic în data de 1 Iunie 2020.

Andreea: - TOP 100 este un proiect internațional – listele noastre de top fiind create într-un mod foarte detaliat – așa că a fi prezent în acest top nu este un lucru deloc ușor.  Vă rog să-mi spuneți care este secretul dvs pentru a vă câștiga o reputație atât de bună ca aceasta pe care dvs ați obținut-o în domeniul dvs de activitate?

Dna. Bidian: - În primul rând ospitalitatea și aici mă refer la faptul că pe om când îl primești la tine acasă, trebuie să îl primești ca și cum ar fi la el acasă sau la rudele lui. Pe urmă calitatea mâncării care este bio și de casă. Noi suntem crescători de pui, de curcani, porcii îi cumpărăm de la producătorii care știu cu ce îi hrănește, la fel și vițeii. Și nu în ultimul rând curățenia care este foarte importantă. Cel puțin oamenii când vin la masă, puțini sunt cei care nu intră prima dată în bucătărie și omul când vede bucătăria curată, vă dați seama că este mulțumit. Să fim ospitalieri contează cel mai mult. Pe om trebuie să-l primești cu zâmbetul pe buze și pot să spun că toți îmi sunt dragi și că îi consider ca și cum ar face parte din familia mea.

Andreea: - TOP 100 se bazează pe satisfacția clienților și popularitatea companiei. Întrebarea mea este, cum vă mențineți motivată și concentrată tot timpul?

Dna. Bidian: - Sunt o persoană pozitivă, zâmbetul nu-mi lipsește după buze niciodată indiferent de situație.

Andreea: - TOP 100 al României este un clasament anual. Puteți să-mi spuneți ce așteptări aveți dumneavoastră de la viitor?

Dna. Bidian: - Ca și perspectivă de viitor, doresc să-mi mobilez bucătăria cu aparatura necesară pentru a-mi fi mai ușor. De asemenea mi-aș dori să pot amenaja afară un părculeț pentru familiile cu copii, câteva jocuri tot pentru copii și o parcare mai mare.

Andreea: - Vă rog să-mi spuneți dacă sunteți mulțumită de prezența în 2022 TOP 100 of ROMANIA. Ce ați vrea să le transmiteți clienților dvs? În cele din urmă sunteți alegerea lor.

Dna. Bidian: - Nu pot să spun ce bucurie mi-ați făcut cu vestea aceasta și le mulțumesc frumos clienților pentru că nu au uitat să puncteze ceea ce au servit. Le mulțumesc din toată inima că mi-au răspuns cu aceeași bunătate și cu aceeași dragoste cu care i-am primit la mine și îi mai aștept cu tot dragul, ușile le sunt deschise întotdeauna, bineînțeles cu programare că altfel nu pot eu să fac față pentru a-i răsfăța așa cumsecade.

Andreea: - Vă mulțumesc foarte mult pentru timpul acordat și răspunsurile date, mă bucură faptul că sunteți satisfăcută de prezența în TOP 100 companii de succes din România.

 

 

Sunteți proprietarul acestei firme?

Află ce ți-am pregătit.
Clic aici
"Felicitări câștigătorului!"
Compania prezentată este câștigătoarea competiției TOP 100 of Romania din categoria Restaurante . Aparține primelor 100 de companii din industrie de la noi din țară.
Vezi și alte firme din această industrie
Componentele evaluării

Indicele de satisfacție

Indicele de opinie este calculat ca o medie ponderată a evaluărilor din toate portalurile de pe internet. De exemplu, dacă o firmă are un scor de 4/5 pe portalul A pe baza a 10 evaluări. Pe de altă parte, pe portalul B, a fost acordată o evaluare de 5 din 5 pe baza a 90 de evaluări. Acesta este indicatorul de opinie pe care îl calculăm:
(4 / 5.10.5 / 5.90) ​​/ 100 = 9.8 / 10

Indice de popularitate

Indicele de popularitate este numărul de recenzii pentru o anumită companie în raport cu numărul maxim de recenzii deținute de firma cu cele mai multe recenzii din acea industrie. Astfel, compania cu cele mai multe opinii obține 10 puncte pentru factorul de popularitate. Compania cu jumătate din această sumă primește 5 puncte.
Compania dvs. este în listă?
Primiți materialele dvs. de marketing
Contactează-ne
Beautiful Company S.R.L.
Bulevardul Splaiul Independenței, Nr. 291-293, sector 6
București
România

contact@top100ofromania.eu

Conectați-vă

pentru a accesa subpagina laureatului