Ești aici Acasă Psihologie Ramona pantea "psihora" cabinet de psihoterapie
TOP 100 OF ROMANIA: 2023
9Nota finală
9.8Indicele de satisfacție
4.9 - facebook
7.1Indice de popularitate
52 evaluări - facebook
Ramona Pantea "PsihoRa" Cabinet de Psihoterapie
+40 727 778 885
Arad, strada Obedenaru, nr. 16 ( zona Lebăda , a patra casă de la Pizza 5 Colțuri)
310141 Arad
Marţi
11:00-20:00
Miercuri
11:00-20:00
Joi
11:00-20:00
Vineri
10:00-20:00
Sâmbătă
10:00-20:00

Interviu cu laureatul

Data interviului: 07.13.2023

Ramona Pantea "PsihoRa" Cabinet de Psihoterapie

Irina: - TOP 100 of ROMANIA este o clasificare care ia în considerare în principal recenziile clienților și popularitatea companiilor participante. Încep prin a vă întreba când și cum v-ați decis să activați în acest domeniu?

Dna. Pantea: - Eu de mică am știut că îmi doresc să fac psihologia și după cum bine știți psihologia era desființată pe timpul meu, pe timpul comunismului, dar citeam foarte mult și așa am aflat despre psihologie. Am scris poezii, am scris compuneri cum se numeau pe acea vreme despre existența psihologiei, despre frustrările mele ca și copil deoarece mi se spunea că nu voi putea face ceea ce îmi doresc. Ne întrebau la școală ce dorim să fim și le spuneam că îmi doresc să fiu jurist și psiholog. Și eu chiar am reușit să fiu și jurist și psiholog. Am practicat 13 ani, am făcut Facultatea de Drept, am profesat, dar am dorit să-mi plătesc științele juridice cu psihologia după reînființarea ei deoarece în domeniul juridic este foarte important să cunoști latura subiectivă, profilul psihologic al persoanei, să-l poți consilia. Mai târziu chiar am plătit aceste două profesii minunate urmând cursuri de specializare în activitatea de psihologie judiciară. În prezent sunt expert psiholog specializat în expertiza clinică, în expertiza victimelor minore și majore: copii, de exemplu minori abuzați sexual, cazurile cu infracțiuni care privesc act sexual cu minori, analiza și profilul infractorului, predicția riscului la recidivă. Așadar mi-am dorit să fiu psiholog și jurist de când eram mică.

Irina: - TOP 100 este un proiect internațional – listele noastre de top fiind create într-un mod foarte detaliat – așa că a fi prezent în acest top nu este un lucru deloc ușor.  Vă rog să-mi spuneți care este secretul dvs pentru a vă câștiga o reputație atât de bună ca aceasta pe care dvs ați obținut-o în domeniul dvs de activitate?

Dna. Pantea: - Nu l-aș considera un secret pentru că venind pe lumea aceasta cu omenire și noi nu ne naștem pentru sine așa cum există și această expresie din limba latină. De asemenea dorind să evoluez am considerat că pot face adresându-mă publicului și fiecărui om de rând pentru că eu sunt și pe rețelele de facebook, eu fac terapie cu oamenii, mă adresez cu sufletul și cu toate cunoștințele mele pentru a-i ajuta. Nu consider că am succes, deși dvs. ziceți că am și mă simt onorată. Consider că dacă vii în fața omului și aplici principiul sapere aude, adică îndrăznește să cunoști și dacă mai și garantezi eu una așa fac, garantez cu viața mea că schimbarea se poate că atât timp cât respiri poți evolua și atât timp cât aplici raționalitatea viața este asimetrică, dar noi fiecare avem resurse inepuizabile, putem dezvolta o reziliență, putem lua acele lecții și mai departe să le împărtășim celor dragi. Ei vor alege dacă vor aplica sau nu aceste lecții. Da, este un proces anevoios autocunoașterea și restructurarea cognitivă, dar este mai greu în suferință și eu așa procedez: îi îndemn cu tot sufletul meu. Poate am un stil mai aparte, sunt mai metaforică, dau multe exemple, nu știu dacă ar fi vorba despre un secret. Cred că este felul meu de a fi dublat de atâta muncă.

Irina: - TOP 100 se bazează pe satisfacția clienților și popularitatea companiei. Întrebarea mea este, cum vă mențineți motivată și concentrată tot timpul?

Dna. Pantea: - Pentru că tot timpul avem în viață situații activatoare: de exemplu rele neplăcute, situația financiară globală putem zice acum și situațiile politice din ziua de azi. Eu caut să mă motivez arătând că atunci când stăm cu o lupă în mână și catastrofăm aceste situații vom lua decizii greșite disproporționate. Ajut oamenii să înțeleagă că avem gânduri automate distorsionate pe care dacă nu le identificăm cu un specialist vom acționa greșit și vom putea avea reacții emoționale foarte intense: furie, mânie, depresie, anxietate, rușine, vinovăție de exemplu sau comportamente dezadaptive: adicții, consumul de drog, de cofeină, de substanțe interzise. Putem face scenarii negative și să ajungem dintr-un om sănătos și inteligent să avem comportamente prostești și să devenim dependente de aceste comportamente prostești.

Irina: - TOP 100 al României este un clasament anual. Puteți să-mi spuneți ce așteptări aveți dumneavoastră de la viitor?

Dna. Pantea: - Ca și perspectivă de viitor doresc să mă pot adresa și mai mult oamenilor. Doresc să pot veni cu exemple chiar și din propria mea viață și să mă îndrept spre mai multe căi prin cărți de specialitate scrise pe înțelesul tuturor, poeme terapeutice ca și niște medicamente pentru suflet și Dumnezeu să mă ajute să-mi lumineze mintea ca să văd și alte oportunități sau să primesc din partea oamenilor alte propuneri.

Irina: - Vă rog să-mi spuneți dacă sunteți mulțumită de prezența în 2022 TOP 100 of ROMANIA. Ce ați vrea să le transmiteți clienților dvs? În cele din urmă sunteți alegerea lor.

Dna. Pantea:  - Sunt copleșită de anunțul dvs. Mă simt onorată, ceea ce mă obligă să fiu și mai atentă și mai sufletistă dacă se poate spune așa din tot ce știu că fac eu. Vă mulțumesc foarte mult. Nici nu știu, nu am cuvinte. Așa cum am spus viața este asimetrică precum cerul: când înnorat, când senin, cu bune și cu rele. Puterea se află în noi, nu așteptăm miracole din exterior pentru că fiecare avem miracolul în noi și putem acționa rațional pentru a reuși să-i învățăm pe ceilalți sau să-i ajutăm atunci când le este greu să-și găsească calea sau noi să ne găsim calea atunci când ne este foarte greu. Este foarte important să nu uităm că nu ne-am născut cu frică. Anxietățile ne aparțin, scenariile ne aparțin. Nimeni nu este responsabil pentru suferința noastră sau chiar pentru fericirea noastră, ci doar noi suntem cei răspunzători. Astfel avem 2 opțiuni: ne așezăm pe fotoliul învinsului și continuăm să suferim deși știm că este greu și relațiile profesionale, relațiile familiale, relațiile sociale, totul se distruge sau ne ridicăm, facem primul pas pentru că acesta este cel mai important: primul pas, nu ridicarea după cădere, ci motivația de a te ridica și a face deja un prim pas și să ne așezăm dacă tot dorim să stăm pe fotoliul învingătorului . A te cunoaște nu înseamnă a fi la îndemâna emoțiilor tale, dimpotrivă atunci când eșți stăpânul tău, tu îți controlezi emoțiile deoarece tu eșți cel care ți le-ai produs. Fac apel la religie de exemplu în acest moment. Există un verset atât de frumos: "Și te voi lăuda Doamne că sunt o ființă atât de minunată precum toate lucrurile tale le cunoaște sufletul meu". Să nu uităm că suntem ființe minunate și avem resurse inepuizabile noi indiferent în cine/în ce credem. Important este să trezim lumina din noi ca să o putem vedea și pe cea din afară. Să fiți binecuvântate!

Irina: - Vă mulțumesc foarte mult pentru timpul acordat și răspunsurile date, mă bucură faptul că sunteți satisfăcută de prezența în TOP 100 companii de succes din România.

Sunteți proprietarul acestei firme?

Află ce ți-am pregătit.
Clic aici
"Felicitări câștigătorului!"
Compania prezentată este câștigătoarea competiției TOP 100 of Romania din categoria Psihologie . Aparține primelor 100 de companii din industrie de la noi din țară.
Vezi și alte firme din această industrie
Componentele evaluării

Indicele de satisfacție

Indicele de opinie este calculat ca o medie ponderată a evaluărilor din toate portalurile de pe internet. De exemplu, dacă o firmă are un scor de 4/5 pe portalul A pe baza a 10 evaluări. Pe de altă parte, pe portalul B, a fost acordată o evaluare de 5 din 5 pe baza a 90 de evaluări. Acesta este indicatorul de opinie pe care îl calculăm:
(4 / 5.10.5 / 5.90) ​​/ 100 = 9.8 / 10

Indice de popularitate

Indicele de popularitate este numărul de recenzii pentru o anumită companie în raport cu numărul maxim de recenzii deținute de firma cu cele mai multe recenzii din acea industrie. Astfel, compania cu cele mai multe opinii obține 10 puncte pentru factorul de popularitate. Compania cu jumătate din această sumă primește 5 puncte.
Compania dvs. este în listă?
Primiți materialele dvs. de marketing
Contactează-ne
Beautiful Company S.R.L.
Bulevardul Splaiul Independenței, Nr. 291-293, sector 6
București
România

contact@top100ofromania.eu

Conectați-vă

pentru a accesa subpagina laureatului