Ești aici Acasă Școli Scoala gimnaziala sfantul iacob
TOP 100 OF ROMANIA: 2023, 2022
8.8Nota finală
9.5Indicele de satisfacție
4 - googleMaps
4.9 - facebook
7.3Indice de popularitate
17 evaluări - googleMaps
76 evaluări - facebook
Scoala Gimnaziala Sfantul Iacob
0248 510 650
Strada Matei Drăghiceanu Nr.4
115100 Câmpulung

Interviu cu laureatul

Data interviului: 12.07.2022

ȘCOALA GIMNAZIALĂ SFÂNTUL IACOB

 

Andreea: - TOP 100 of ROMANIA este o clasificare care ia în considerare în principal recenziile clienților și popularitatea companiilor participante. Încep prin a vă întreba când și cum v-ați decis să activați în acest domeniu?

Dna. Pastoric: - În a modela suflete, eu m-am îndreptat de mult timp, adică sunt învățătoare care are 30 de ani experiență și este o menire deosebită, extraordinară să vezi că din mâinile tale așa cum din mâinile altora ies obiecte, să poți schimba destinul și devenirea unui om este un lucru deosebit.

Ca și director fac lucrul acesta de 3 ani. A fost o perioadă destul de complicată și aici mă refer la pandemie că au fost condiții extrem de aspre, le știți cu toții, dar cred că adaptabilitatea și flexibilitatea, deschiderea către faptul că viața trebuie să meargă înainte și noi trebuie să ne înarmăm cu alte instrumente ca să putem face față noilor condiții, ne-au ajutat să trecem cu brio peste această perioadă și probabil că și acesta este un lucru care a urcat punctajul nostru în clasamentul pe care dumneavoastră îl aminteati deoarece am fost foarte serioși în ceea ce înseamnă activitățile online. Noi încercăm să facem pe lângă ceea ce se întâmplă în orice școală, adică pe lângă furnizarea de informații și formarea de priceperi și deprinderi, ne îndreptăm mult către formarea omului. Avem o deviză care spune totul. Este vorba despre: "Școala Sfântul Iacob este o familie iubitoare". Acestea nu sunt doar cuvinte dedicate educației prin credință creștină. Școala se străduiește să formeze și să ajute fiecare copil, fiecare membru al său să-și găsească drumul în viață. Învățământul românesc după cum se știe este puțin cam rupt de realitate și aici mă refer la faptul că un tânăr care termină facultatea și este profesor debutant, acesta este cumva fără instrumentele necesare, adică termină o școală, dar nu este pregătit pentru a intra în lupta aceasta cu viața și tocmai acest lucru încercăm noi să le oferim elevilor noștri cât mai multe instrumente pentru a se adapta și pentru a gestiona situațiile pe care viața le oferă.

Andreea: - TOP 100 este un proiect internațional – listele noastre de top fiind create într-un mod foarte detaliat – așa că a fi prezent în acest top nu este un lucru deloc ușor.  Vă rog să-mi spuneți care este secretul dvs pentru a vă câștiga o reputație atât de bună ca aceasta pe care dvs ați obținut-o în domeniul dvs de activitate?

Dna. Pastoric: - Cred că secretul constă în postarea copilului în centrul atenției noastre. Legătura strânsă cu familia, implicarea familiei în multe din activitățile școlii sunt două din elementele cele mai importante. Un colectiv de profesori extrem de bine pregătiți și nu numai pregătiți că acest lucru vorbeam și mai înainte. E vorba de determinarea aceea, de dăruirea cu care își fac meseria. Ceea ce ne dorim noi în fiecare zi, principiul pe care dorim să îl obținem de la fiecare copil este să vină cu bucurie la școală.

Andreea: - TOP 100 se bazează pe satisfacția clienților și popularitatea companiei. Întrebarea mea este, cum vă mențineți motivată și concentrată tot timpul?

Dna. Pastoric: - Deci eu ca și manager să spun așa avem trei categorii. Este vorba de copii, părinți și profesori, adică fără dumnealor nu am putea să facem nimic. Motivul pentru care venim la școală în fiecare zi este elevul, dar fără profesori nu am putea face nimic și fără sprijinul familiei de asemenea.

Da, este o întrebare interesantă ce ați formulat dumneavoastră. Cred că este o înclinație a mea către a vedea pozitivul, frumosul și binele din jur, dar și dorința extrem de mare de a schimba viitorul acestui popor, chiar de la un colectiv foarte mic.

V-am spus că sunt învățătoare și m-am străduit de-a lungul generațiilor pe care le-am avut și acum am încercat să extind lucrul acesta la un grup mai mare de copii. Avem 500 de elevi care sunt aici de la grupa mică până la clasa a 8, iar genul activităților pe care le oferim este bazat mult pe îmbinarea activităților curiculare, dar și pe activități extra curiculare în natură, în aer liber, iar faptul că îi văd bucuroși și mulțumiți mă motivează suficient. Într-adevăr reușind să recrutăm în fiecare zi câte o victorie pentru că sunt situații delicate, conflicte, sunt tot felul de stări pe care dacă reușim să le rezolvăm ne încarcă pozitiv la momentul respectiv și ne oferă energia pentru zilele următoare.

Andreea: - TOP 100 al României este un clasament anual. Puteți să-mi spuneți ce așteptări aveți dumneavoastră de la viitor?

Dna. Pastoric: - Aceasta este latura pe care vrem să o dezvoltăm. Vă spuneam că au fost doi ani de pandemie în care știți foarte bine că nu am putut să desfășurăm foarte multe proiecte și activități așa cum obișnuiam să facem și înainte de pandemie. În momentul de față avem în derulare anumite proiecte pe care vrem să le desfășurăm până la Crăciun. Tocmai am avut activități interesante de ziua școlii cum ar fi târgul de prăjituri în care au fost implicați elevi, părinți și profesori și de aceea spuneam că unul dintre secretele acestei reușite este legătura extrem de strânsă și implicarea părinților voluntară, adică nu este ceva ce te obligă cineva să faci și când faci cu suflet și cu dragoste, lucrurile sunt foarte bune. Acest lucru primim din partea părinților elevilor noștri, de aceea este extrem de plăcut de realizat.

De asemenea și prin intermediul părinților, dar și prin creativitatea și implicarea profesorilor avem activități extrem de haioase și diverse care le presară cumva pe cele clasice pe care oricum încercăm să le îmbrăcăm într-o haină mai prietenoasă să spunem așa, adică sărbătorim zile extrem de interesante cum ar fi: Ziua pălăriilor, Ziua Mării Negre, Ziua Toleranței într-un mod extrem de haios.

Noi suntem o școală incluzivă pentru că avem 30 și ceva de copii cu cerințe educaționale speciale pe care ne străduim să-i integrăm și cărora le găsim și lor un loc bun în viața aceasta și experiența a demonstrat-o în anii în care am avut astfel de copii care să urmeze liceul și apoi să se integreze în viață. Acest lucru ne-a demonstrat că ceea ce facem, facem bine și suntem o școală care încercăm să ne bucurăm împreună, dar în același timp să ne acceptăm, tolerăm și să ne ajutăm unii pe alții.

Ziua Toleranței pentru noi, 16 Noiembrie este o zi importantă ca și majoritatea activităților pe care le desfășurăm, cum vă spuneam în afara celor clasice. Propunerea ca elevii să vină toți îmbrăcăți cu produse de încălțăminte diferite și să scoatem ușor în evidență faptul că suntem diferiți, dar totuși în același timp trebuie să ne bucurăm împreună, să ne tolerăm unii pe alții deoarece chiar dacă suntem diferiți trebuie să fim împreună și tocmai acesta este farmecul pentru că dacă toți am fi la fel, cred că nu ar fi deloc plăcut, ar fi multă monotonie în jur.

Pentru Crăciun dorim să organizăm un târg de Crăciun unde să învățăm să dăruim pentru că pentru noi astfel de proiecte se întâmplă de bucuria de a dărui și de a te gândi la cel de lângă tine foarte mult. Bănuții strânși de la Târgul de Crăciun vor fi folosiți pentru cazurile umanitare pentru că avem copii în școală pe care vrem să-i sprijinim, de asemenea ii vom folosi și pentru eventualele dotări ale școlii pentru că întotdeauna este nevoie și este loc de mai bine. Tot așa pentru Crăciun ne gândim și la cei care au mai puțin și anul trecut am făcut lucrul acesta și probabil îl vom face și în acest an și aici mă refer că dorim să ajutăm bătrânii din orașul nostru. S-au strâns sume de bani cu care vom asigura o masă de Crăciun pentru familiile care au nevoie pentru că au fost colegi care mergând în casele acestor oameni au văzut cât de mare poate să fie bucuria unei asemenea surprize și cred că mai ales în momentele acestea speciale de sărbătoare e bine să ne gândim la cei care au mai puțin pentru ca acela este binele cel mai mare.

Da, deci avem proiecte și de suflet, avem proiecte și de dezvoltare. Participăm la concursuri și olimpiade de toate felurile, adică avem profesori foarte bine pregătiți și avem rezultate importante la istorie, geografie, română. Avem club de robotică și șah și încercăm să facem lucruri cât mai frumoase pentru copii noștri.

 

Andreea: - Vă rog să-mi spuneți dacă sunteți mulțumită de prezența în 2022 TOP 100 of ROMANIA. Ce ați vrea să le transmiteți clienților dvs? În cele din urmă sunteți alegerea lor.

Dna. Pastoric: - Da, sigur că suntem onorați să știm lucrul acesta chiar dacă nu aceasta este misiunea noastră, totuși ne onorează, ne bucură și înseamnă că facem bine ceea ce facem aici.

Le transmit elevilor că venind aici, în școala noastră vor descoperi bucuria cunoașterii, bucuria unei zile de școală altfel în fiecare zi, vor descoperi cât de frumoase și adevărate pot fi momentele petrecute într-o școală și faptul că elevii noștri se întorc cu bucurie și aici mă refer la absolvenți. Mesajul meu către ceilalți elevi este: " Veniți cu bucurie în atmosfera cunoașterii, dar și a învățării altfel pentru că nu veți regreta, veți fi niște copii și niște oameni deosebiți".

Andreea: - Vă mulțumesc foarte mult pentru timpul acordat și răspunsurile date, mă bucură faptul că sunteți satisfăcută de prezența în TOP 100 companii de succes din România.

 

 

 

 

 

Sunteți proprietarul acestei firme?

Află ce ți-am pregătit.
Clic aici
"Felicitări câștigătorului!"
Compania prezentată este câștigătoarea competiției TOP 100 of Romania din categoria Școli . Aparține primelor 100 de companii din industrie de la noi din țară.
Vezi și alte firme din această industrie
Componentele evaluării

Indicele de satisfacție

Indicele de opinie este calculat ca o medie ponderată a evaluărilor din toate portalurile de pe internet. De exemplu, dacă o firmă are un scor de 4/5 pe portalul A pe baza a 10 evaluări. Pe de altă parte, pe portalul B, a fost acordată o evaluare de 5 din 5 pe baza a 90 de evaluări. Acesta este indicatorul de opinie pe care îl calculăm:
(4 / 5.10.5 / 5.90) ​​/ 100 = 9.8 / 10

Indice de popularitate

Indicele de popularitate este numărul de recenzii pentru o anumită companie în raport cu numărul maxim de recenzii deținute de firma cu cele mai multe recenzii din acea industrie. Astfel, compania cu cele mai multe opinii obține 10 puncte pentru factorul de popularitate. Compania cu jumătate din această sumă primește 5 puncte.
Compania dvs. este în listă?
Primiți materialele dvs. de marketing
Contactează-ne
Beautiful Company S.R.L.
Bulevardul Splaiul Independenței, Nr. 291-293, sector 6
București
România

contact@top100ofromania.eu

Conectați-vă

pentru a accesa subpagina laureatului